Aici poate fi textul referitor la autor
imagine14.jpg
imaginea3.jpg
imagine16.jpg
imaginea4.jpg
imagine17.jpg
385968_316226905069092_100000453556826_1141480_1085204966_n.jpg

SCOPUL ASOCIATIEI:Promovarea voluntariatului si mobilizarea voluntarilor pentru a fi capabili sa contribuie la dezvoltarea comunitatii

banner_concurs_RS.jpg
Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC
banner4.jpg
sigla_volum.jpg
cutezatorii.jpg
sigla_incomodph.jpg
Fii voluntar
Promoveaza voluntariatul
gala-nationala-a-voluntarilor-2012-1.jpg
Nominalizat la "Proiectul de Voluntariat al Anului în Domeniul Tineret" a fost şi asociația noastră  ,,Tinerii Voluntari- Valea Călugărească'' cu proiectul ,, De la Literatură la Istorie şi Muzică'' .
Gala Naţională a Voluntarilor este singura competiţie naţională care aduce voluntariatul în atenţia publicului larg şi a mass-mediei, premiind voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari şi centrele de voluntariat.

Anul acesta evenimentul a oferit o binemeritată recunoaştere publică oamenilor din întreaga ţară care şi-au dăruit constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile.

Înscrierea în competiţie s-a făcut pe baza nominalizării acestora de către organizaţiile, companiile sau instituţiile cu care lucrează, prin completarea unui formular de nominalizare. Câştigătorii au fost stabiliţi pe baza unei selecţii în două etape: prima etapă a cuprins o preselecţie realizată de către organizatori, în urma căreia au fost aleşi 5-8 nominalizaţi pentru fiecare categorie, dintre care juriul fiecărei categori a ales un singur câştigător.

Gala Naţională a Voluntarilor 2012 a avut loc pe 12 decembrie 2012 în Bucureşti la Crystal Palace Ballrooms.Tema evenimentului din acest an a fost "România Interbelică", anul I.L.Caragiale. Cei peste 300 de invitaţi au avut parte de o seară de neuitat: momente artistice surpriză şi o expoziţie cu obiecte de artă şi mobilier interbelic.

Prezentatorii evenimentului au fost Irina Păcurariu (realizator TVR) şi Dragoş Dehelean (CEO responsabilitatesociala.ro) De asemenea, la eveniment au participat şi cei 7 ambasadori ai voluntariatului -- Raed Arafat, Zoli Toth, Margareta Pâslaru, Marius Manole, Damian Drăghici, Călin Goia şi Valeria Racila van Groningen - alături de invitaţi de seamă precum Gabriela Szabo (campioana mondială) şi Iulia Deutsch (Şeful Adjunct al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti).
DSC_1201.JPG
DSC_1265.JPG
DSC_1270.JPG
DSC_1240.JPG
DSC_1264.JPG
Anul acesta nominalizat din partea asociatiei noastre la Galei Voluntarilor Prahova - editia a V-a a fost Mihai Asofie.
DSC_0909.JPG
,,Au trecut aproape 4 ani de când am pornit la drum ca voluntar cu o dorință arzătoare de ai ajuta pe semenii mei. Și acum mă caracterizează același entuziasm pe care îl aveam atunci la început de drum. Un drum care cu fiecare an s-a concretizat în sute de ore de voluntariat, în vise îndeplinite, în satisfacții , în mulțumiri și zâmbete din parte lor, a oamenilor pe care i-am ajutat și de la care am învățat lucruri pe care nu credeam că le pot face în trecut.

Cu o atitudine mereu pozitivă, am trecut peste barierele care s-au ivit pe drumul meu, încercând să îmi duc sarcinile și activitățile la bun sfârșit fără a dezămăgi pe cei care și-au pus speranța în mine.

În decursul anilor prin prisma voluntariatului am dobândit spirit de echipă. Am învățat că este important să te implici și să îi ajuți pe semenii tăi dobândind o experiență care cu siguranță fără voluntariat nu ar fi putut exista.
Întotdeauna în mine a ars o flacără a speranței. O speranță de schimbare în bine a comunității și societății în care trăiesc, de aceea nu am ezitat să mă implic în viața acesteia, pentru că eu consider că o societetate nu se poate schimba decât prin implicarea noastă, în special a tinerilor prin exemple concrete. De aceea, consider că poate cel mai simplu și accesibil mod prin care noi tinerii ne putem face auzite ideile și prin care noi le putem pune în practică este voluntariatul, un mod sigur și simplu, prin care prin implicarea noastră în activități de voluntariat putem contribui la ameliorarea vieții din societatea românească.

Astăzi am realizat că drumul (așa cum îmi place mie să spun) pe care l-am urmat este cel bun, un drum care cu fiecare pas făcut îmi creează un sentiment de satisfacție și împlinire sufletească. Pentru că da, voluntariatul, a devenit pentru mine un drum al vieții pe care cu siguranță îl voi urma mereu, încercând să îi încurajez și pe alți tineri cu aceleași idealuri ca mine să îl urmeze.''

AFIS-PROIECT-1.jpg

S-a lansat biblioteca online tineriipromoveaza.wgz.ro

Asociația ,,Tinerii Voluntari-Valea Călugărească'' anunță finalizarea proiectului "De la LITERATURĂ la ISTORIE şi MUZICĂ!" care a fost implementat în perioada 15 iulie - 15 octombrie 2012.

Istoria, literatura şi muzica au stat la baza unui frumos şi îndrăzneţ proiect. Finalizat în 15 octombrie prin lansarea unui site, sub forma unei biblioteci online ce conține două secțiuni:,,Film''(filmuleţe de prezentare ale muzeelor şi caselor memoriale vizitate în cadrul proiectului) și ,, Reportaje''(impresii de călătorie).

Scopul principal al proiectului l-a reprezentat creşterea interesului tinerilor privind cunoaşterea patrimoniului cultural, prin crearea unei biblioteci electronice sub forma unui site, venind astfel  în sprijinul elevilor. Dar în același timp   s-a dorit a fi un instrument și pentru cadrele didactice, util atât în educaţia formală şi informală dar mai ales în educaţia nonformală.

În cadrul proiectului s-au desfăşurat două workshop-uri:"Reportajul - mijloc de informare şi creaţie" (structurat pe două module: Modul I -Tehnici de bază în jurnalism; Modul II -Tehnici de redactare a unui reportaj) şi "Tehnici de montare foto-audio-video digitală - program Windows Movie Maker". Prin aceste workshop-uri s-a urmărit formarea la tinerii participanţi a competenţelor jurnalistice şi a competenţelor digitale de utilizare a programelor informatice.

Tinerii implicaţi în proiect au efectuat o excursie de studiu in județele Prahova, Dâmbovița și Argeș  vizitându-se 19 obiective culturale.Tinerii participanți sau  documentat, au realizat reportaje şi filme ale muzeelor şi caselor memoriale vizitate.  Materialele rezultate sunt prezentate în cele două secţiuni ale site-ului.

 

Vă așteptăm pe site-ul proiectului http://tineriipromoveaza.wgz.ro/ dar și pe pagina de facebookhttp://www.facebook.com/DeLaLiteraturaLaIstorieSiMuzica.

Ne propunem pe viitor să încurajăm cât mai mulți tineri să viziteze obiectivele culturale, impresiile lor urmând a fi postate pe acest site. De asemenea, așteptăm comentarii, sugestii referitoare la proiect, pe adresele sus menționate.

 

Proiectul a fost finanțat de DJST Prahova și a avut ca parteneri: Muzeul de Istorie şi Arheologie Ploieşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Asociația PROTRANS, Asociația ATEENS, Consiliul Județean al Elevilor Prahova, Editura LVS Crepuscul-Revista Cutezătorii.

cooltext695632396.png
Schimb de experienta cu voluntarul Corpului Pacii.JPG
Micii voluntari.JPG
Promovare muzee Scoala Bucov.JPG

Activitatile din proiectul "Am fost acolo! Dar tu?" au continuat si in zilele de 15,16,17 mai, prin organizarea de intalniri face to face cu elevii din localitatile Bucov, Valea Calugareasca si Maneciu. La aceste intalniri au fost prezentate muzee si case memoriale aflate pe teritoriul judetului Prahova, viata si opererele personalitatilor prahovene. Cu aceasta ocazie, a avut loc si un schimb de experienta intre participanti si un voluntar al Corpului Pacii, despre rolul pe care il are cunoasterea trecutului in formarea elevilor - vazuta din perspectiva tinerilor americani.


BILD2930.JPG
BILD2940.JPG
BILD2943.JPG
BILD2926.JPG
Asociatia "Tinerii Voluntari - Valea Calugareasca" in parteneriat cu Colegiul Agricol "Gh. Ionescu Sisesti", Scoala cu clasele I-VIII "Constantin Stere" Bucov si Primaria comunei Bucov (judetul Prahova) aorganizat astazi, 14.05.2012 la sediul primariei, o expozitie de fotografii ale muzeelor si caselor memoriale din judet, expozitie menita sa promoveze patrimoniul prahovean in randul comunitatii. Fotografiile au fost realizate de elevii scolii generale din localitate.
Cunoasterea patrimoniului Muzeul Nationala de Istorie.JPG
Cunoasterea patrimoniului Muzeul Satului 1.JPG
Cunoasterea patrimoniului Muzeul Satului.JPG
Cunoasterea patrimoniului Muzeul Militar.jpg
"Descopera, informandu-te!" - s-a numit excursia de studiu, organizata de asociatie in data de 19 mai, pentru voluntarii care s-au remarcat in ultimul an in actiuni de voluntariat. Prin S-a dorit a se aduce in memoria tinerilor, o frantura din viata Bucurestiului de alta data, viata ramasa peste veacuri prin edificiile existente in zona istorica a orasului. S-a vizitat Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul National Militar, Muzeul Bellu, Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Voevodal Curtea Veche, Hanul lui Maniuc, Strada Lipscani.
Publication1.jpg

Si noi ne pregatim de SNV!

Cine: Asociatia "Tinerii Voluntari -Valea Calugareasca", in parteneriat cu Colegiul Agricol "Gh. Ionescu Sisesti", Scoala cu clasele I-VIII "Constantin Stere" Bucov, Primaria comunei Bucov, Grup Scolar Maneciu 

Ce: "Am fost acolo! Dar tu?" - Campanie de promovare a patrimoniului prahovean prin organizarea unei expozitii de fotografii ale muzeelor si caselor memoriale, realizate de voluntari si elevi in cadrul unor vizite de studiu.,

Cand: 14-15.05.2012, ora 09-16, respectiv 17/05/2012, orele 08-15,

Unde: Sediul Primariei, Bucov, respectiv Grup Scolar Maneciu, Maneciu, Prahova,

Contact: tinerii.voluntari@yahoo.com,

Cine: Asociatia "Tinerii Voluntari -Valea Calugareasca", in parteneriat cu Colegiul Agricol "Gh. Ionescu Sisesti", Scoala cu clasele I-VIII "Constantin Stere" Bucov , 

Ce: "Am fost acolo! Dar tu?" - Campanie de promovare a patrimoniului si a valorilor culturale prahovene, in randul elevilor de gimnaziu si respectiv de liceu, prin organizarea unor activitati in care se prezinta muzee si personalitati culturale prahovene. Schimb de experienta intre participanti si un voluntar al Corpului Pacii.

Cand: 15.05.2012, orele 14-16, respectiv 16/05/2012, orele 12-14,

Unde: Scoala cu clasele I-VIII "Constantin Stere", Bucov, respectiv Colegiul Agricol "Gh. Ionescu Sisesti", Valea Calugareasca

Contact: tinerii.voluntari@yahoo.com,

   ,,Tineretul intre atitudine si aptitudine''

Tinerii voluntari ai asociatiei au participat la concursul judetean ,,Tineretul intre atitudine si aptitudine'' organizat de federatia din care si asociatia noastra face parte. In urma participarii Alexandra Nicolescu a obtinut premiul III la sectiunea fotografie, premiul constand intr-un rucsac Puma, un stik de memorie. De asemenea, coordonatorul de voluntari Asofie Mihai si voluntara Stoica Ionela au obtinut premiul I la sectiunea Mini-clip, premile au constat intr-o tableta  ALLVEW ECO si un weekend la Busteni. Toti au primit cate un tricou cu insemnele primariei Ploiesti  si Federatiei Ong Muntenia.
 
Mai jos puteti urmari filmuletele cu care Mihai si Ionela au castigat premiul I
Afis Caragiale.jpg
Pe data de 2 mai 2012 la Liceul Teoretic "Grigore Tocilescu" a avut loc festivitatea de premiere a tinerilor care au participat la Concursul zonal cu tema "Anul Caragiale văzut prin ochii tinerilor". S-au v acorda la fiecare sectiune cate un premiu I, II si III. Cei trei câstigători vor participa la o excursie gratuita, finantata de DJTS Prahova si va consta in vizitarea unor muzee din Ploiesti. 

mai jos aveti imagini de la eveniment:
BILD2846.JPG
BILD2847.JPG
BILD2850.JPG
BILD2851.JPG

Let's Do It, Romania!

BILD2913.JPG
BILD2915.JPG
BILD2916.JPG
BILD2922.JPG

Asociatia noastra impreuna cu Grupul Scolar Maneciu si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova au implementat proiectul "Mediul  Ambiental Natural - Educatie prin Curriculum Integrat Unitar"  ce s-a desfasoat in perioada noiembrie 2011-mai 2012

AFISUL.jpg
Asociaţia noastră a participat în perioada 19-21 aprilie la târgul de turism EXPO VACANŢA Ploieşti, unde am avut o expoziţie de fotografii realizate în cadrul proiectului ,,Reîntoarcerea tinerilor la valorile prahovene''
BILD2835.JPG
BILD2838.JPG
BILD2833.JPG
BILD2837.JPG

Patrimoniul prahovean - in imagini si cuvinte

 Descrierea proiectului:

Proiectul isi propune sa promoveze obiectivele culturale ale judetului Prahova, este de tip concurs si se adreseaza tinerilor cu varste intre 14 si 19 ani.

Proiectul imbina activitatile extracurriculare cu activitatile de voluntariat.

Invitam elevii ca in perioada 2- 6 aprilie sa viziteze muzeele si casele memoriale aflate in judetul Prahova si sa realizeze fotografii.

Trei dintre cele mai reusite fotografii ale aceluiasi obiectiv, insotite de un text descriptiv-reflexiv de maximum 500 de cuvinte (ce prezenta descrierea obiectivului in maniera personala, impresiile privitorului), vor fi trimise pe adresele virginia.apostol@yahoo.com, si tinerii.voluntari@yahoo.ro, pana in data de 14 aprilie 2012.

Juriul va evalua modul in care se reflecta in cuvinte, fotografiile obiectivului ales.

Se vor acorda trei premii si doua mentiuni.

Premiantii vor beneficia de o excursie la muzeele din Bucuresti, organizata in data de 19.05.2012 cu ocazia activitatilor asociatiei noastre, din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatulului.

Materialele premiate vor fi postate pe site-ul asociatiei si al partenerilor.

Toti elevii care depun lucrari vor primi diplome de participare.

Parteneri: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova, Asociatia de Promovare a Turismului Prahova.

 

http://www.scoalaaltfel.edu.ro/

 

INVITATIE.jpg

PROIECTUL EDUCAŢIONAL

"MEDIUL AMBIENTAL NATURAL -

EDUCAŢIA  PRIN CURRICULUM INTEGRAT UNITAR"

 

     Grupul Şcolar Măneciu Ungureni, Judeţul Prahova, promovează ecologia ca ştiinţă a gospodăririi naturii şi ca generator de valoare adaugată şi lansează, pentru perioada 1.11.2011 -17.05.2012,  PROIECTUL EDUCAŢIONAL "Mediul Ambiental Natural  Educaţia  prin Curriculum Integrat Unitar",  în parteneriat cu INSPECTORATUL JUDEŢEAN ŞCOLAR PRAHOVA, CASA CORPULUI DIDACTIC A I.S.J. PRAHOVA  şi Asociaţia "TINERII VOLUNTARI - VALEA CĂLUGAREASCĂ", având ca beneficiari în cadrul proiectului următoarele 30 de şcoli de pe Valea Teleajenului şi Valea Cricovului  :

Colegiul Agricol"Gheorghe Ionescu Siseşti" Valea Călugarească, Grupul Şcolar Starchiojd, Grupul Şcolar Ceraşu, Grupul Şcolar „Romeo Constantinescu" Vălenii de Munte, Colegiul Naţional „Nicolae Iorga" Vălenii de Munte, Şcoala cu clasele I - VIII Teişani, Şcoala cu clasele. I - VIII Vărbilău, S.A.M. „Ing. Gheorghe Pănculescu" Vălenii de munte, Şcoala cu clasele I- VIII Gornet, Şcoala cu clasele I - VIII Dumbrăveşti, Grupul Şcolar „Şerban Vodă" Slănic, , Şcoala cu clasele I - VIII Aluniş, Şcoala cu clasele I - VIII Măgurele, Şcoala cu clasele I - VIII Vâlcăneşti, Şcoala cu clasele I - VIII Gura Vitioarei , Şcoala cu clasele I - VIII Homorâciu, Şcoala cu clasele I - VIII " Platon Mocau" Drajna, Şcoala cu clasele I - VIII Plopeni Sat, Şcoala cu clasele I - VIII Predeal Sărari, Şcoala cu clasele I - VIII Măneciu Pământeni, Şcoala cu clasele I - VIII Izvoarele, Şcoala cu clasele I - VIII Zamfira, Şcoala cu clasele I - VIII Drajna de Jos, Şcoala cu clasele I - VIII Blejoi, Şcoala cu clasele I - VIII Bertea, Şcoala cu clasele I - VIII Poseşti, Şcoala cu clasele I - VIII Slon, Şcoala cu clasele I - VIII Vărbilău, Şcoala cu clasele I - VIII Ştefeşti.

Obiectivul proiectuluiconstă în dezvoltarea la elevi a capacitǎţii de asumare activă a responsabilitǎţii faţǎ mediul ambiental natural, prin implicare, voluntariat şi parteneriat în cadrul diferitelor arii curriculare.

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one