Aici poate fi textul referitor la autor
imagine14.jpg
imaginea3.jpg
imagine16.jpg
imaginea4.jpg
imagine17.jpg
385968_316226905069092_100000453556826_1141480_1085204966_n.jpg

SCOPUL ASOCIATIEI:Promovarea voluntariatului si mobilizarea voluntarilor pentru a fi capabili sa contribuie la dezvoltarea comunitatii

banner_concurs_RS.jpg
Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC
banner4.jpg
sigla_volum.jpg
cutezatorii.jpg
sigla_incomodph.jpg
Fii voluntar
Promoveaza voluntariatul


Gala Voluntarilor 2011

           Gala Voluntarilor 2011 si-a desemnat castigatorii luni, 12 decembrie 2011, la Hotelul Howard Johnson din Bucuresti si a marcat finalul evenimentelor organizate in Romania sub egida Anului European al Voluntariatului 2011 (AEV), dar si Ziua Internaţionala a Voluntarilor, celebrata in fiecare an in data de 5 decembrie.

           Proiectul "Promoveaza si TU valorile prahovene" desfasurat de asociatia noastra in perioada august-noiembrie, a fost nominalizat la Gala Voluntarului 2011.

Prezentatorii evenimentului, Irina Pacurariu (TVR) si Mihai Sturzu (HiQ), alaturi de membrii juriului, ambasadori ai Anului European al Voluntariatului, finalisti si organizatori au creat un excelent prilej de a spune „Mulţumesc!" intr-un cadru festiv voluntarilor care fac lumea mai frumoasa prin gestul lor unic de a darui.

Printre personalitatile care au inmanat premiile castigatorilor s-au numarat ambasadorii Anului European al Voluntariatului Raed Arafat - Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii si respectiv Damian Draghici - Artist si umanitarist, cat si Mona Nicolici - Head of Community Relations and Social Affairs Petrom, Doina Melinte - Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si Iulia Deutsch - Director-adjunct al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Alte personalitati prezente au fost Margareta Paslaru, Zoli Toth si Valeria Racila van Groningen - la randul lor ambasadori ai Anului European al Voluntariatului.

Peste 200 de nominalizari au fost inscrise in concurs la cele 22 de secţiuni, de catre organizaţii neguvernamentale si instituţii publice care lucrează cu voluntari. Juriul a decis sa nu acorde premiile pentru sectiunile „Voluntarul anului in domeniul sprijin reciproc intre membri" si „Proiectul de voluntariat al anului in domeniul sprijin reciproc intre membri".

Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment naţional dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi centrelor de voluntariat din intreaga ţara.

Gala Voluntarilor 2011 a fost organizata de Grupul de coordonare pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania. Dintre membrii grupului de coordonare au fost implicati in organizarea acestui eveniment: Organismul national de coordonare al AEV 2011 in Romania aflat la Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii (www.eurocult.ro), VOLUM - Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania (www.federatiavolum.ro), Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (www.anpcdefp.ro), Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro) si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (www.anst.gov.ro).

Proiectul ,, Promoveaza si TU valorile prahovene!'' s-a incheiat cu succes!


Multumim partenerilor:

 

 

     Muzeul de Istorie şi Arheologie Ploieşti

     Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

     Centrul Europe Direct Mizil

     Fundaţia Zamolxes Câmpina

     Publicaţia INCOMODPH

     Editura LVS Crepuscul Ploieşti - Revista Cutezătorii

 

Finanţator

 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova


Iata unde a popsit caravana culturala...

Promoveaza si TU valorile prahovene!

              Dezvoltarea si evolutia in timp a unei comunitati se bazeaza pe ideile, conceptele, realizarile membrilor acesteia. Un rol important il au tinerii, care trebuie sa fie educati in asa fel incat sa poata contribui la dezvoltarea relatiilor comunitare, ce poate genera in final, o crestere a calitatii vietii. Recunoasterea si ierarhizarea reala a valorilor este o problema a societatii actuale. Nonvalorile impiedica dezvoltarea armonioasa a tinerilor, pot afecta integrarea lor in societate, pot genera aparitia intolerantei culturale, marginalizarea sociala, pot duce la bariere in comunicare. Asociatia „TINERII VOLUNTARI - VALEA CALUGAREASCA", in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Centrul Europe Direct Mizil, Fundatia Zamolxes, Revista Cutezatorii si IncomodPH, a initiat proiectul „Promoveaza si Tu valorile prahovene!", proiect finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova; proiect ce vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru actul de cultura. 
               Asociatia si-a propus sa implice tineri voluntari in a descoperi si a promova, in randul altor tineri, valorile culturale ale judetului Prahova. Proiectul consta in organizarea unei caravane culturale, in lunile octombrie-noiembrie, in localitatile Mizil, Barcanesti, Valenii de Munte, Campina, Boldesti-Scaieni si Valea Calugareasca, unde se vor organiza intalniri cu reprezentanti ai unitatilor de invatamant situate pe raza acestor localitati. Cu acesta ocazie 200 de tineri vor lua contact cu viata si opera personalitatilor culturale romanesti, care de-a lungul timpului au influentat comunitatea prahoveana. Va fi organizata o expozitie de fotografii si va fi prezentat un scurt metraj ce poate fi considerat un omagiu adus inaintasilor, de catre voluntarii implicati in proiect. Ne dorim ca tinerii sa dobandeasca sentimentul apartenentei la comunitate, esential in formarea unui comportament activ fata de 
imaginea12.jpg
"Mai mult verde pentru noi!" 
      Astazi 18 iulie, un grup de tineri din asociatia noastra, au participat ca parteneri, alaturi de voluntarii Asociatiei ATEENS si ai Asociatiei ARTES"EL la o actiune de ecologizare a Parcului "Constantin si Ion Stere" Bucov. Activitatea intitulata "Mai mult verde pentru noi!" a fost initiata de prof. Corina Barbu, presedinta Asociatiei ATEENS, care a mobilizat tineri din Colegiul National "Nichita Stanescu", Colegiul National "Mihai Viteazul" si Colegiul National "Ion Luca Caragiale"
BILD2048.JPG
BILD2050.JPG
BILD2051.JPG
 "VOLUNTAR in Ploiesti"

Sambata 9 iulie, voluntari nostri au raspuns invitatiei Asociatiei "Noi si Ceilalti", pentru a participa la actiunea "VOLUNTAR in Ploiesti", desfasurata pe Bd-ul Republicii, intre orele 9-19.

In prima parte a zilei au fost organizate concursuri de biciclete, role si  skateboard pe categoriile de varsta. Castigatorii au fost recompensati cu premii oferite de organizatori si de sponsori.

            In a doua parte a zilei, a fost prezentat un spectacol oferit de Casa de Cultura a Studentilor, copii de la Casa de Cultura Valenii de Munte si de trupa   Goosip Street Dance

            Pe tot parcursul zilei, vizitatorii au putut admira expozitia de fotografii oferita de ONG-urile participante.

Multumim organizatiilor partenere si sponsorilor pentru colaborare si pentru sprijinul oferit.

afis 9 iulie 2011.jpg
DSCF6659.JPG
DSCF6609.JPG
DSCF6649.JPG
DSCF6598.JPG
DSCF6629.JPG
DSCF6696.JPG
BILD1913.JPG
BILD1910.JPG
DSCF6633.JPG
Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediţia a X-a, "Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!"
          Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediţia a X-a, desfăşurată sub egida "Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!", s-a încheiat. Asociaţia "Tinerii voluntari - Valea Călugărească" împreună cu cadrele didactice de la Colegiul Agricol "Gh. Ionescu Siseşti" au derulat cu această ocazie, o serie de activităţi, continuând tradiţia de a participa la astfel de evenimente.
           În zilele de 10 şi 12 mai, au fost organizate doua vizite: una la "Casa Eva" şi cealaltă la "Casa Austria", două dintre locaţiile Organizaţiei Umanitare Concordia. Prin intermediul acestor vizite,  voluntarii au dorit să readucă bucuria în inima micuţilor instituţionalizaţi, oferindu-le un spectacol de muzică, dans, precum şi daruri constând în jucării, cărticele, reviste şi fructe. 
La rândul lor, şi voluntarilor li s-au oferit mici surprize, ei au fost întâmpinaţi cu dansuri populare şi moderne, scenete, interpretate cu multă sensibilitate de aceste suflete nevinovate, reamintindu-ne că în ciuda destinului, sunt şi ei copii dornici de atenţie şi afecţiune. Timpul a trecut foarte repede, iar voluntarii cu greu s-au desprins de micuţi, promiţându-le că vor reveni cu plăcere şi cu alte ocazii. 
Activitatea  a fost realizată în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Valea Călugărească şi a fost sponsorizată de Revista Cutezătorii.
SNV-ul s-a încheiat în ziua de 14 mai 2011, când asociaţia a dorit să-şi răsplătească membrii pentru eforturile depuse de aceştia în numeroasele campanii şi de aceea le-a oferit o binemeritată excursie la Bucureşti. Cu acestă ocazie, voluntarii au avut şansa de a participa în cadrul Muzeului Ţăranului Român, la Caravana AEV, organizată cu ocazia Anului European al Voluntariatului,  unde prin intermediul Crucii Roşii li s-a oferit şansa de a învăţa  să acorde primul ajutor.
        Profitând de „Noaptea muzeelor" tinerii au admirat Muzeul Satului descoperind aşezăminte din variate regiuni ale ţării dar şi vestitul cimitir Bellu unde au fost impresionaţi de pietrele funerare care ocrotesc personalităţi marcante ale literaturii romane precum Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu dar şi nume celebre ale muzicii şi teatrului ca Laura Stoica, Dem Rădulescu etc.
         Excursia  s-a încheiat  în parcul Herăstrău unde voluntarii s-au relaxat printr-o plimbare cu vaporaşul, pregătindu-se totodată sufleteşte pentru viitoarele provocări.
snv2011_markthedate-001.jpg
Caravana AEV.JPG
Casa Austria.JPG
casa Eva.JPG
Exercitiu de prim ajutor.JPG
Arata si Tu ca iti pasa!
       In data de 16.04.2011, un grup de voluntari, elevi ai Colegiului Agricol "Gh Ionescu Sisesti" din Valea Calugareasca, au vizitat batranii internati la Caminul Mislea. Cu aceasta ocazie au fost donate haine, si li s-au oferit cozonaci si dulciuri.
        La activitate au participat si un grup de elevi ai Scolii Generale cu clasele I-VIII din Valea Calugareasca, pregatiti de invatator Soare Gheorghe, elevi care au oferit un mic spectacol. Multumim pe aceasta cale doamnei director Mincu Viorica, prof. Henciu Mihaela, invatator Soare Gheorghe, tuturor profesorilor si elevilor scolii generale, pentru implicarea in campania de strangere de fonduri.
AFISUL AZILUL.jpg
ANUNT SELECTIE OFERA-TE VOLUNTAR.jpg
Bucura-te, este ziua ta!
1
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one